Δευτέρα 4 Μαρτίου 2013

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ





ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ ΓΙΑ ΜΑΘΗΤΕΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ-ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ-ΛΥΚΕΙΟΥ

<< Τα έργα πρέπει να κατατεθούν ή να αποσταλούν σε φάκελο (όχι διπλωμένα), μέχρι την Πέμπτη 21 Μαρτίου 2013, στη διεύθυνση:

ΚΕΝΤΡΟ ΤΕΧΝΩΝ ΠΛΑΚΑ
ΠΑΤΗΣΙΩΝ 65, Τ.Κ. 104 33 ΑΘΗΝΑ (ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ) >>
H Heritage & Museums (H&M) σε συνεργασία με το Κέντρο Τεχνών Πλάκα, που συμπληρώνει φέτος 43 χρόνια δημιουργικής παρουσίας στον Εικαστικό χώρο, διοργανώνουν Διαγωνισμό Ζωγραφικής και βράβευσης των καλύτερων έργων. Η αρχική αξιολόγηση και προεπιλογή των έργων των μαθητών, θα πραγματοποιηθεί από Κριτική Επιτροπή Καθηγητών - Εικαστικών του Κέντρου Τεχνών Πλάκα. Η επιτροπή τελικής αξιολόγησης και βράβευσης των καλύτερων έργων θα ορισθεί από την Η&Μ. Η παρουσίαση των Έργων που θα επιλεγούν, θα πραγματοποιηθεί στο "Κέντρο Τεχνών" - Πάρκο Ελευθερίας (ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΝΕΟΛΑΙΑΣ ΔΗΜΟΥ ΑΘΗΝΑΙΩΝ), Λ. Βασ. Σοφίας - Στάση Μετρό: Μέγαρο Μουσικής, από 12-27 Απριλίου 2013.
Για τους μαθητές του Δημοτικού:
ΘΕΜΑ: "ΗΡΩΕΣ, ΘΕΟΙ, ΗΓΕΤΕΣ"
Το Ελληνικό έθνος επέζησε χάρις σε ανδραγαθήματα θαρραλέων προσώπων. Η ιστορία, η Χριστιανική Θρησκεία, η Αρχαία Μυθολογία μας αφηγούνται ηρωικά γεγονότα με σπουδαίους πρωταγωνιστές. Ηρακλής, Οδυσσέας, Ιάσων, Θησέας, Περικλής, Μέγας Αλέξανδρος, Διγενής Ακρίτας, Κωνσταντίνος ο Μέγας, οι Τρεις Ιεράρχες, Ήρωες του 1821 είναι μερικά από τα αμέτρητα παραδείγματα. Οι μαθητές καλούνται να εικονογραφήσουν τα πρόσωπα και τις γενναίες πράξεις τους που θαυμάζουν, επισκεπτόμενοι τα μουσεία μας και μελετώντας τα βιβλία των σχολείων τους.
Για τους μαθητές Γυμνασίου-Λυκείου:
ΘΕΜΑ: "ΦΩΣ ΚΑΙ ΧΡΩΜΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ"
Το Φως και η σκιά, τα χρώματα, το Μέτρο πλημμυρίζουν το Ελληνικό τοπίο και χαρακτηρίζουν τα έργα του Ελληνικού Πολιτισμού. "Ταξιδεύω" κυριολεκτικά ή νοερά στην Ελλάδα. Εμπνέομαι από τα μουσεία μας, το περιβάλλον, τις τέχνες, τη ζωγραφική, την αρχιτεκτονική, τη γλυπτική, τη μουσική, τους ανθρώπους και τις ασχολίες τους και τα περιγράφω με χρώμα και φως.

ΟΡΟΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΥΟ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ:

Α. Ο κάθε διαγωνιζόμενος μπορεί να συμμετέχει με ένα μόνο έργο που δε θα επιστραφεί.
Β. ΤΕΧΝΙΚΗ: Οι διαγωνιζόμενοι μπορούν να χρησιμοποιήσουν όποια υλικά θέλουν (Σχέδιο, Ζωγραφική, Κολάζ, μεικτές τεχνικές κ.λ.π.).
Γ. ΜΕΓΕΘΟΣ: Το έργο να έχει διαστάσεις 35Χ50 cm.
Δ. Στο πίσω μέρος του έργου θα αναγράφονται ευδιάκριτα με κεφαλαία γράμματα τα σχοιχεία του συμμετέχοντος: Επώνυμο, Όνομα, Διεύθυνση Κατοικίας (Οδός, Αριθμός, Πόλη, Ταχυδρομικός Κώδικας), Τηλέφωνο, e-mail (εφόσον υπάρχει), Ηλικία, Τάξη και Σχολείο.

ΒΡΑΒΕΙΑ
Α. ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ:
  • 1ο Βραβείο: Εύφημος μνεία και Χρηματικό Βραβείο 300€ προσφορά της Η&Μ καθώς και υποτροφία πλήρους κάλυψης των διδάκτρων για ένα χρόνο στα τμήματα Ζωγραφικής - Σχεδίου του Κέντρου Τεχνών Πλάκα.
  • 2ο Βραβείο: Εύφημος μνεία και Χρηματικό Βραβείο 200€ προσφορά της Η&Μ καθώς και υποτροφία πλήρους κάλυψης των διδάκτρων για ένα χρόνο στα τμήματα Ζωγραφικής - Σχεδίου του Κέντρου Τεχνών Πλάκα.
  • 3ο Βραβείο: Εύφημος μνεία και Χρηματικό Βραβείο 100€ προσφορά της Η&Μ καθώς και υποτροφία πλήρους κάλυψης των διδάκτρων για ένα χρόνο στα τμήματα Ζωγραφικής - Σχεδίου του Κέντρου Τεχνών Πλάκα.
  • 4ο-10ο Βραβείο:  Υποτροφία 50% επί των διδάκτρων για ένα χρόνο στα τμήματα Ζωγραφικής - Σχεδίου του Κέντρου Τεχνών Πλάκα.
  • Όλοι τους συμμετέχοντες θα έχουν έκπτωση 10% επί των διδάκτρων, για ένα χρόνο στα τμήματα Ζωγραφικής - Σχεδίου του Κέντρου Τεχνών Πλάκα.

Β. ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ-ΛΥΚΕΙΟΥ:
  • 1ο Βραβείο: Εύφημος μνεία και διήμερη επίσκεψη του βραβευθέντος μαζί με έναν από τους γονείς του, στο βραβευμένο από το Συμβούλιο της Ευρώπης ως το καλύτερο Ευρωπαϊκό μουσείο για το έτος 2012 προσφορά της Η&Μ καθώς και υποτροφία πλήρους κάλυψης των διδάκτρων για ένα χρόνο στα τμήματα Προετοιμασίας Υποψηφίων Αρχιτεκτονικής - Α.Τ.Ε.Ι., Α.Σ.Κ.Τ. καθώς και στα Foundation-Portfolio Courses του Κέντρου Τεχνών Πλάκα.
  • 2ο Βραβείο: Εύφημος μνεία και Χρηματικό Βραβείο 200€ προσφορά της Η&Μ καθώς και υποτροφία πλήρους κάλυψης των διδάκτρων για ένα χρόνο στα τμήματα Προετοιμασίας Υποψηφίων Αρχιτεκτονικής - Α.Τ.Ε.Ι., Α.Σ.Κ.Τ. καθώς και στα Foundation-Portfolio Courses του Κέντρου Τεχνών Πλάκα.
  • 3ο Βραβείο: Εύφημος μνεία και Χρηματικό Βραβείο 100€ προσφορά της Η&Μ καθώς και υποτροφία πλήρους κάλυψης των διδάκτρων για ένα χρόνο στα τμήματα Προετοιμασίας Υποψηφίων Αρχιτεκτονικής - Α.Τ.Ε.Ι., Α.Σ.Κ.Τ. καθώς και στα Foundation-Portfolio Courses του Κέντρου Τεχνών Πλάκα.
  • 4ο-10ο Βραβείο:  Υποτροφία 50% επί των διδάκτρων για ένα χρόνο στα τμήματα Προετοιμασίας Υποψηφίων Αρχιτεκτονικής - Α.Τ.Ε.Ι., Α.Σ.Κ.Τ. καθώς και στα Foundation-Portfolio Courses του Κέντρου Τεχνών Πλάκα.
  • Όλοι οι συμμετέχοντες θα έχουν έκπτωση 10% επί των διδάκτρων, για ένα χρόνο στα τμήματα Προετοιμασίας Υποψηφίων Αρχιτεκτονικής - Α.Τ.Ε.Ι., Α.Σ.Κ.Τ. καθώς και στα Foundation-Portfolio Courses του Κέντρου Τεχνών Πλάκα.

Τα έργα πρέπει να κατατεθούν ή να αποσταλούν σε φάκελο (όχι διπλωμένα), μέχρι την Πέμπτη 21 Μαρτίου 2013, στη διεύθυνση:
ΚΕΝΤΡΟ ΤΕΧΝΩΝ ΠΛΑΚΑ
ΠΑΤΗΣΙΩΝ 65, Τ.Κ. 104 33 ΑΘΗΝΑ (ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ)
  • Τα αποτελέσματα του διαγωνισμού, θα ανακοινωθούν κατά τη διάρκεια των εγκαινίων της έκθεσης.
  • Επαίνους για τη συμμετοχή τους θα λάβουν όλοι οι διαγωνιζόμενοι που τα έργα τους θα επιλεγούν γαι να εκτεθούν, μαζί με την πρόσκλήση για να παραστούν στα εγκαίνια της Έκθεσης καθώς και στην απονομή των Βραβείων.
Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνείτε με το τηλέφωνο 210 8250552 καθημερινά από τις 9:00 π.μ. έως τις 8:30 μ.μ.
Για το "Κέντρο Τεχνών Πλάκα"
Γεώργιος Πλάκας
Διευθυντής Σπουδών

http://www.plakas.gr/article.php?articleid=11
http://www.plakas.gr/